PROGRAMMA

GEANNULEERD: Dinsdagmiddagfilm: The children act

GEANNULEERD: Dinsdagmiddagfilm: The children act

7 april 2020 om 14:00


Vanwege de aangescherpte maatregelen van de overheid en het RIVM met betrekking tot het Coronavirus, worden tot 1 juni alle evenementen geannuleerd. Wij doen onze uiterste best om dit evenement naar een later moment te verplaatsen. Gekochte kaarten blijven dan gewoon geldig. Indien wij meer informatie hebben over een nieuwe datum, wordt u zo spoedig mogelijk geïnformeerd over de vervolgprocedure. 

Dank voor uw begrip en geduld!Maandelijkse filmmiddag voor senioren

Vanaf februari organiseert Theater Het Postkantoor in samenwerking met Seniorenraad Stede Broec elke eerste dinsdag van de maand een filmmiddag. Omdat de film ’s middags wordt gedraaid hoeft men niet in het donker over straat. Ook wordt er voorafgaand aan de film een gratis kopje koffie of thee geschonken.

Op 7 April draait de meeslepende filmThe children act van regisseur Richard Eyre, gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Ian McEwan, die tevens het scenario schreef voor de film.

Fiona Maye (Oscarwinnares Emma Thompson) is een gerespecteerd rechter van het Hooggerechtshof waar ze bekendstaat om haar professionele en weloverwogen uitspraken binnen het complexe familierecht. Terwijl haar huwelijk lijkt te bezwijken onder haar toewijding voor het vak, stort Fiona zich op een ingewikkelde zaak.
De 17-jarige Adam heeft leukemie en zal zonder een bloedtransfusie niet lang meer leven. Vanwege zijn geloof als Jehovah’s getuige weigert Adam de noodzakelijke medische hulp te accepteren. Fiona moet besluiten of hij te jong is om zelf over leven en dood te beslissen of dat het recht op vrije wil toch zwaarder weegt. Haar uitspraak heeft hoe dan ook grote gevolgen voor hen beiden.

Emma Thompson laat weer eens zien dat ze tot de besten behoort. McEwan maakt de morele dilemma’s volledig helder en invoelbaar. Thompson zet een afgewogen, intelligente rol neer, subtiel en verpletterend tegelijk. (De Volkskrant) 


Kijkwijzer: 9+
Prijs: € 5,00 (tot 18 jaar) / € 6,00

Copyright 2020 Het Postkantoor - Reserveringsvoorwaarden - Disclaimer