PROGRAMMA

FILM (12+): The Favourite

FILM (12+): The Favourite

21 januari 2020 om 20:00


Olivia Cole (op dit moment te zien als Queen Elizabeth in de Netflix-serie The Crown) won een Oscar voor haar rol als de broze koningin Anne in dit komische Britse kostuumdrama.

Aan het begin van de 18e eeuw voert Engeland oorlog met Frankrijk. Hoewel de broze koningin Anne op de troon zit, wordt het land feitelijk geregeerd door haar vriendin Lady Sarah die zich bekommert om de gezondheid en de woede-uitbarstingen van de koningin. 

Wanneer de nicht van Lady Sarah, Abigail, als dienstmeid tot het hof toetreedt, neemt Sarah haar onder haar vleugels. Omdat de politieke ontwikkelingen steeds meer van Sarahs tijd in beslag nemen, neemt Abigail haar plaats als vertrouwelinge van de koningin over. Abigail ziet haar kans schoon om naar haar aristocratische wortels terug te keren en al snel ontspint zich een ware strijd om de positie van favoriet van de koningin van Engeland.

De Volkskrant noemde de film “verschrikkelijk grappig en oneindig tragisch” en gaf maar liefst 5 sterren, net als het AD die de film omschreef als een paleissoap die verpakt zit in de schitterende beelden, waarin vilein gedrag, intriges en seksuele spanningen elkaar voortdurend afwisselen.

Kijkwijzer: 12+
Prijs: € 5,00 (tot 18 jaar) / € 6,00

Copyright 2020 Het Postkantoor - Reserveringsvoorwaarden - Disclaimer