PROGRAMMA

FILM: RBG - Ruth Bader Ginsburg

FILM: RBG - Ruth Bader Ginsburg

8 maart 2020 om 14:00


Op Internationale Vrouwendag presenteert Het Postkantoor de documentaire RBG. De film biedt een unieke kijk in het uitzonderlijke leven van de eerste vrouw die opperrechter werd aan het Hooggerechtshof in de Verenigde Staten: Ruth Bader Ginsburg. 

Ze is eigenzinnig, volhardend en krachtig. Ruth Bader Ginsburg - bijnaam: Notorious RBG. Als opperrechter aan het Amerikaanse hooggerechtshof en boegbeeld van de democratische partij drukte ze haar stempel op de strijd om gelijkheid van mannen en vrouwen en werd daarnaast onverwacht een icoon binnen de popcultuur. Een ontembare vrouw die na zestig jaar op de barricade nog steeds niet moegestreden is. Ze vocht voor vrouwenrechten, overwon discriminatie en stond op haar 85ste voor haar zwaarste strijd: Donald Trump. De film toont een actueel verslag van haar persoonlijke en professionele leven.

RBG begon haar carrière als baanbrekende advocate en groeide uit tot een stille, maar onvermoeibare kracht in het Amerikaanse Hooggerechtshof. Haar hoge positie bracht een grote invloed mee op fundamentele zaken, rond gelijkheid voor man en vrouw, abortus, de Amerikaanse grondwet en de presidentsverkiezingen. RBG liet in haar carrière geen onderwerp onbesproken. Naast haar impact op deze belangrijke thema’s toont de film de normaal gereserveerde vrouw als een warme, humoristische persoonlijkheid die op hoge leeftijd nog steeds fit door het leven gaat. Een verrassend portret van een heldin die weigert haar hartstochtelijke plicht op te geven. Een documentaire met een duidelijke boodschap: hoop.

Prijs: € 10,00 (incl. koffie/thee en taart)

Copyright 2020 Het Postkantoor - Reserveringsvoorwaarden - Disclaimer